Rannikolta koko Suomen jutuksi

Ruotsinkielisellä rannikolla uskovat viljelijät ovat kokoontuneet yhteen rukoilemaan ja tapaamaan toisiaan jo yli 15 vuoden ajan. Vuodesta 2012 lähtien siellä järjestettiin ruotsin Kristna bönder -järjestön innoittamana Bundepäiviä.

Mukanaolijat kokivat, että tapaamisten täytyisi olla koko Suomen yhteinen juttu. Kukaan vaan ei tuntenut ainuttakaan suomenkielistä viljelijää. Niinpä päätettiin alkaa rukoilla. Vähitellen Jumala johdatti kohtaamisia, ja parin vuoden kuluttua järjestettiin Halsualla tapaaminen, johon oli ensimmäistä kertaa kutsuttu mukaan myös suomenkielisiä viljelijöitä.

Vuonna 2016 järjestettiin Ähtärissä ensimmäinen valtakunnallinen kaksikielinen tapahtuma, jossa oli mukana väkeä eri puolilta Suomea. Seuraavana keväänä perustettiin yhdistys helpottamaan käytännön toimintaa. Tärkeintä on kuitenkin aitojen yhteyksien syntyminen viljelijöiden välille, evankeliumin kertominen ammattikuntamme keskellä ja toinen toistemme rohkaiseminen.

Kristittyjä viljelijöitä kokoontuu myös monissa muissa maissa kuten Ruotsissa, Sveitsissä ja Norjassa.

*******

Viljelijäpäivät Ryttylässä

Kristittyjen viljelijöiden viljelijäpäivät järjestettiin tällä kertaa Ryttylän kansanlähtysopistolla Hausjärvellä 10. – 12.2.2023. Tapahtuman teemana oli Lähelle Jeesusta. Arkisen elämän ja maailman myllerrysten keskellä Jeesus Kristus on ainut turvamme. Hän antaa meille tulevaisuuden ja toivon sekä vakuuttaa, ettei meidän tarvitse pelätä, olivatpa olosuhteet millaiset hyvänsä.

Viikonloppuna saimme olla rohkaisemassa toisiamme viljelijän työssä, kuulla todistuksia ja Raamatunopetusta sekä keskustella ja rukoilla yhdessä. Osallistujia oli mukana ennätysmäärä ja suuri ilonaihe oli myös lasten ja nuorten runsas osallistuminen. Olemme kiitollisia Herralle tapahtumasta ja kaikesta hänen johdatuksestaan!

***

***

Kesätapahtuma Orisbergissä

Isonkyrön Orisbergiin kokoonnuttiin jälleen kesätapahtumaan 2022 heinäkuun lopulla. Ylihärmässä vierailtiin pellon laidalla ja Orisbergissä kuultiin mm. Martti Vähäkankaan puheenvuoro sekä terveisiä Israelista.

***

Olimme mukana Mikkelin Farmari-näyttelyssä kohtaamassa kävijöitä kesä-heinäkuun vaihteessa 2022.

***

***

Viljelijäpäivä Hämeenkyrössä 26.3.2022

Viljelijäpäivässä Karmel-kodilla Hämeenkyrössä esillä oli se, miten tärkeää meidän on kertoa evankeliumia niille ihmisille, jotka ympärillämme ovat ja se, miten saamme luottaa Jumalan huolenpitoon, vaikka olosuhteet ympärillä olisivat vaikeitakin.

Psalmi 37 ja Habakuk 3:17-19 rohkisevat meitä!

”Sillä ei viikunapuu kukoista, eikä viiniköynnöksissä ole rypäleitä; öljypuun sato pettää, eivätkä pellot tuota syötävää. Lampaat ovat kadonneet tarhasta, eikä ole karjaa vajoissa. Mutta minä riemuitsen Herrassa, iloitsen autuuteni Jumalassa. Herra, Herra on minun voimani.” Hab.3:17-19

***

Kesätapahtuma Orisbergissä 24. – 25.7.2021

Isonkyrön Orisbergissä vietettiin jo perinteeksi muodostunutta kesätapahtumaa heinäkuun lopussa. Yhteen kokoonnuttiin ensin pellon pientareelle, missä tutkittiin maan kasvua ja kuultiin asiantuntijoiden puheenvuoroja. Siitä viikonloppua jatkettiin opetuksen ja kohtaamisten merkeissä.

***

Viljelijäpäivät Kiponniemessä 31.1. – 2.2.2020

Viljelijäpäivien teemana Kiponniemen toimintakeskuksessa oli ”Jeesus on tie, totuus ja elämä”. Viikonlopun aikana saimme kokea yhteyttä eri puolita Suomea tulleiden siskojen ja veljien kanssa, kuulla opetusta ja rukoilla yhdessä.
Tapahtumaan kuului myös mielenkiintoinen tilavierailu Erkki Kalmarin biokaasulaitokselle.

***

Viljelijäpäivät  Uudessakaarlepyyssä  15. – 17.3.2019

Valtakunnallisten viljelijäpäivien teemana oli tällä kertaa valmistautuminen. Maailma ympärillämme muuttuu vauhdilla ja Raamatun sanan perusteella tiedämme ainakin jotain siitä, mitä on edessäpäin. Miten valmistautua nykyisiin ja tulevien aikojen haasteisiin?

Tärkeimmät asiat tapahtuvat sydämemme tasolla sekä suhteessamme Jumalaan. Haluamme myös olla hereillä, kun Jumala kutsuu meitä konkreettisiin toimiin.

”Mutta joka minua kuulee, on turvassa, hänen ei tarvitse pelätä mitään pahaa.” San. 1:33.

***

Maatalouskonemessut Helsingissä 15. – 17.11.2018

Olimme mukana uudessa näyttelyssä Helsingin messukeskuksessa  marraskuun puolivälissä. Messujen yhteydessä järjestettiin myös viljelijöiden iltatapaaminen Huopalahden kirkolla.

***

Okra-näyttely Oripäässä

Olimme mukana omalla osastolla Okra-näyttelyssä Oripäässä 4. – 7.7.2018. Kohtasimme viljelijöitä ja jaoimme evankeliumia.

Okra-näyttely 2018
Okra-näyttely 2018

Parantava yhteys – viljelijäpäivät Kiponniemessä

Valtakunnalliset viljelijäpäivät järjestettiin Kiponniemen toimintakeskuksessa Jyväskylässä tammikuun 2018 viimeisenä viikonloppuna.

Kuulimme opetusta muun muassa uudistumisesta sekä tähän aikaan varustautumisesta. Monissa todistuksissa ja keskusteluissa nousi esille, miten Jumala on vaikeidenkin tilanteiden keskellä pitänyt huolta ja auttanut eteenpäin. Hänessä meillä on turva kaikenlaisina aikoina.

Koimme vahvaa yhteyttä toistemme kanssa, mutta viikonlopun aikana tuli useita kertoja esille se, miten todellinen parantava yhteys on yhteys Herraamme ja pelastajaamme Jeesukseen Kristukseen.

***

Puutarhanäyttely Lepaalla

Kristityt viljelijät – Kristna bönder yhdistys osallistui Lepaan puutarhanäyttelyyn omalla ostastollaan elokuun puolivälissä 2017.

***

Farmarissa Seinäjoella

Kristityt viljelijät olivat mukana omalla osastollaan Seinäjoella 14. – 17.6.2017 pidetyillä Farmari-messuilla. Tapasimme viljelijöitä, jaoimme esitteitä ja teimme yhdistyksen toimintaa tutuksi. Kiitos kaikille, jotka olitte mukana! Lämmin ja aurinkoinen sää suosi tapahtumaa, ja messuilla oli kaikkiaan 94 000 kävijää.

***

Yhdistys on perustettu

Kristityt viljelijät ry – Kristna bönder rf  -niminen yhdistys on nyt virallisesti rekisteröity! Yhdistys on kaksikielinen ja yhteiskristillinen. Sen tarkoituksena on edistää kristittyjen viljelijöiden, muiden alkutuottajien ja heidän sidosryhmiensä yhteyttä ja tuoda evankeliumin kautta toivoa suomalaisille viljelijöille. Yhdistys ei ole itsetarkoitus, vaan se mahdollistaa esimerkiksi erilaisten tapahtumien järjestämisen.

Yhdistyksen asioita hoitaa perustamiskokouksessa valittu hallitus, joka hyväksyy jäsenet. Mikäli sinulla on kysyttävää tai ideoita, ota yhteyttä!

  • puheenjohtaja Kaj Nylund: 040-5467744
  • varapuheenjohtaja Mikko Mattila: 040-0122958

***

Viljelijäpäivät Ähtärissä

Ähtärissä pidettiin marraskuussa 2016 viljelijäpäivät teemalla ”Tulevaisuus ja toivo”. Viikonlopun aikana rukoiltiin yhdessä, kuultiin opetusta ja tutustuttiin eri puolilta Suomea saapuneiden kymmenien viljelijöiden kanssa.

Viikonlopun aikana saimme kokea yhteyttä, rohkaisua ja Jumalan läsnäoloa. Tärkeintä meille kaikissa olosuhteissa ja elämäntilanteissa on Jumalan tunteminen ja se, että hän tuo turvan. Jumala ei ole unohtanut viljelijöitä, vaan hänellä on varattuna heille tärkeä paikka.