Maanviljelijän ammatti on maailmahistorian ensimmäisiä ammatteja. Jo Raamatun ensimmäisissä luvuissa kerrotaan, miten Jumala loi ihmisen maan tomusta ja asetti hänet sitten viljelemään ja varjelemaan maata, josta hänet oli otettu. Tehtävä jatkuu edelleen, vaikka se näyttää tänä päivänä kovin erilaiselta kuin paratiisissa.

Raamattu puhuu paljon maanviljelyksestä, viljasta ja ravinnosta. Viljellessään maata ihminen on Jumalan työtoveri. Emme voi omalla voimallamme saada viljaa kasvamaan. Me teemme osamme; muokkaamme maan ja kylvämme siemenen, mutta Jumala antaa kasvun. Rohkaisunamme on Jumalan lupaus, jonka Hän antoi vedenpaisumuksen jälkeen Nooalle: ”Niin kauan kuin maa pysyy, ei lakkaa kylvö eikä leikkuu, ei kylmä eikä helle, ei kesä eikä talvi, ei päivä eikä yö.” (1. Moos. 8:22) Jumala on uskollinen ja pitää lupauksensa. Hän on tänäänkin kanssasi, kun viljelet maata, jonka Hän on sinun viljeltäväksesi antanut.